Czekolada o smaku Prosecco. Na jej tabliczce znalazły się liofilizowane jabłka i cytryny.
Jutrzenka, to wyhodowana w Jaśle, pierwsza polska odmiana winorośli.
Czekolada o smaku Sauvignon Blanc. Charakterystyczny szczep o cytrusowo-warzywnym zarysie z akcentami zielonej łąki.
Czekolada o smaku Porto. Aby nadać jej niepowtarzalny, charakterystyczny, dębowy zapach leżakuje zawczasu w whiskey.
Czekolada o smaku Chardonnay. Wina z tej odmiany produkuje się w wielu stylach. Młode są bardziej owocowe z niuansami cytrusów, owoców tropikalnych i białych takich jak jabłko czy gruszka.
Czekolada o smaku szarlotki. Szarlotkę wynalazł w XIX wieku Marie-Antoine Carême, słynny cukiernik, autor dzieła „Kucharz paryski”, będącego wykładnią ówczesnej kuchni francuskiej.
Czekolada o smaku sernika. Sernik swoją współczesną formę zawdzięcza Williamowi Lawrensowi, który w 1873 r. przypadkowo odkrył sposób otrzymywania sera niedojrzewającego.
Czekolada o smaku piernika. Ze względu na wysoki koszt importu przypraw i bakalii w XVII w., wśród mieszkańców hanzeatyckich miast piernik uchodził za symbol dobrobytu i luksusu.
Czekolada o smaku mięty. Ze względu na wysoki koszt importu przypraw i bakalii w XVII w., wśród mieszkańców hanzeatyckich miast piernik uchodził za symbol dobrobytu i luksusu.
Czekolada o smaku kminku. Kminek to zioło o silnym i bardzo charakterystycznym aromacie. Od dawna wykorzystywane jest w kuchniach wielu zakątków świata...
Czekolada o smaku jałowca. Jego leśne aromaty miały wypędzać złe moce z zabobonnych domostw, był lekarstwem na ukąszenia węży, chronił także od infekcji.
Czekolada o smaku anyżu. Stosowany w kuchni staropolskiej, dzisiaj został odkryty na nowo i doceniony przez szefów kuchni z najlepszych restauracji.