Smaki

 W palecie Polish Flavors smakować mogą Państwo następujące rodzaje czekolad:

  • Czekolady inspirowane smakiem tradycyjnych ciast
  • Wytrawne kompozycje czekolad z polskimi ziołami
  • Trufle z miodem w owocowym pudrze

Te wyjątkowe trufle wyrabiane są ręcznie, z najlepszej belgijskiej czekolady z dodatkiem naturalnych składników: różnorodnych miodów z podkarpackich pasiek oraz owoców rosnących i dojrzewających w polskich sadach. Niepowtarzalną równowagę smaku nasze trufle zawdzięczają eleganckiemu połączeniu słodyczy tychże miodów z wytrawnością gorzkiej czekolady, w której zostały zamknięte. A w finiszu oba te elementy dodatkowo zbalansowane zostają dyskretną kwasowością owocowych pudrów, którymi trufle są otulone. Proponujemy następujące kompozycje smakowe trufli:

  • miód gryczany i puder z maliny,
  • miód akacjowo - malinowy i puder ze śliwki,
  • miód spadziowy iglasty i puder z jeżyny,
  • miód spadziowy z lipy i puder z wiśni.

Szarlotka

Czekolada o smaku szarlotki. Szarlotkę wynalazł w XIX wieku Marie-Antoine Carême, słynny cukiernik, autor dzieła „Kucharz paryski”, będącego wykładnią ówczesnej kuchni francuskiej.

Czytaj więcej

Sernik

Czekolada o smaku sernika. Sernik swoją współczesną formę zawdzięcza Williamowi Lawrensowi, który w 1873 r. przypadkowo odkrył sposób otrzymywania sera niedojrzewającego.

Czytaj więcej

Piernik

Czekolada o smaku piernika. Ze względu na wysoki koszt importu przypraw i bakalii w XVII w., wśród mieszkańców hanzeatyckich miast piernik uchodził za symbol dobrobytu i luksusu.

Czytaj więcej

Mięta

Czekolada o smaku mięty. Ze względu na wysoki koszt importu przypraw i bakalii w XVII w., wśród mieszkańców hanzeatyckich miast piernik uchodził za symbol dobrobytu i luksusu.

Czytaj więcej

Kminek

Czekolada o smaku kminku. Kminek to zioło o silnym i bardzo charakterystycznym aromacie. Od dawna wykorzystywane jest w kuchniach wielu zakątków świata...

Czytaj więcej

Jałowiec

Czekolada o smaku jałowca. Jego leśne aromaty miały wypędzać złe moce z zabobonnych domostw, był lekarstwem na ukąszenia węży, chronił także od infekcji.

Czytaj więcej

Biedrzeniec Anyż

Czekolada o smaku anyżu. Stosowany w kuchni staropolskiej, dzisiaj został odkryty na nowo i doceniony przez szefów kuchni z najlepszych restauracji.

Czytaj więcej

RSF Sp z o.o.

Kombornia 1,
38-420 Korczyna,
Tel.: (+48) 13 435 43 60
biuro@rsf.pl
                 

© 2013-2017, RSF Sp. z o.o.