Tokaji

 

 

Zawartość kakao

 29,35%

Waga

  35g

Tokaji – takie wino robi się tylko w dwóch małych zakątkach Świata – w Tokaji i Sauternes. Najlepsze Tokaje, zwane Aszu są winem z dodatkiem słodkiego syropu wytworzonego z późno zbieranych winogron zaatakowanych szlachetną pleśnią, w których po wyparowaniu wody została sama esencja smaku. Pojedyncze winogrona zbierane są ręcznie. Podobnie jak Tokaji Aszu nasza czekolada rozpływa się w ustach, jawiąc się jako niebiańska słodycz zbudowana z kwiatowego miodu, orzechów włoskich i suszonych moreli - zapachów wiodacych w bukiecie tego wina.


Kod cennika:
 

Prosecco

Czekolada o smaku Prosecco. Na jej tabliczce znalazły się liofilizowane jabłka i cytryny.

Czytaj więcej

Jutrzenka

Jutrzenka, to wyhodowana w Jaśle, pierwsza polska odmiana winorośli.

Czytaj więcej

Porto

Czekolada o smaku Porto. Aby nadać jej niepowtarzalny, charakterystyczny, dębowy zapach leżakuje zawczasu w whiskey.

Czytaj więcej

Sauvignon Blanc

Czekolada o smaku Sauvignon Blanc. Charakterystyczny szczep o cytrusowo-warzywnym zarysie z akcentami zielonej łąki.

Czytaj więcej

Chardonnay

Czekolada o smaku Chardonnay. Wina z tej odmiany produkuje się w wielu stylach. Młode są bardziej owocowe z niuansami cytrusów, owoców tropikalnych i białych takich jak jabłko czy gruszka.

Czytaj więcej

Muscat

Czekolada o smaku Muscat. Odmianę tą cechuje intensywny bukiet, na który składają się słodycz miodu, orzeźwiające cytrusy, rodzynki, lipa i korzenny, muszkatołowy niuans.

Czytaj więcej

Zinfandel

Czekolada o smaku Zinfandel. Wina Zinfandel to połączenie słodkich smaków z bukietem leśnych owoców z dodatkiem przypraw i kakao oraz zapachami skórzanymi.

Czytaj więcej

Cabernet Sauvignon

Czekolada o smaku Cabernet Sauvignon. O charakterze win z tej odmiany decyduje czarna porzeczka i mocne leśne aromaty, ciemny kolor, wysoka wytrawność win oraz nuty pieprzowe i przypraw korzennych.

Czytaj więcej

Gewurztraminer

Czekolada o smaku Gewurztraminera. To odmiana winogron z orientalną nutą powstałą ze smaków i zapachów lyche, róży, malin i czerwonego grapefruita z domieszką przypraw korzennych.

Czytaj więcej

Merlot

Czekolada o smaku Merlot. W jego bukiecie odnajdziemy śliwkę w przeróżnej postaci – świeżą, suszoną, wędzoną czy wysmażoną w postaci marmolady, znajdziemy także niuanse kawowe i kakaowe.

Czytaj więcej

Riesling

Czekolada o smaku Riesling. Kiedy jest wino z tej odmiany jest młode ukazuje najczęściej aromaty białych i cytrusowych owoców z nutami kwiatów polnych, czasem miodu.

Czytaj więcej

Syrah

Czekolada o smaku Syrah. Wina z leśnymi zapachami i niuansem tytoniowym oraz pikantną domieszką o równie potężnej taninie jak kolorze.

Czytaj więcej

Pinot Noir

Czekolada o smaku Pinot Noir. Pinot ma cienką skórkę, co sprawia ze daje wina o jasno rubinowym zabarwieniu. W aromatach odnajdziemy bukiet  rozwodnionych owoców leśnych na ściółce.

Czytaj więcej

Tokaji

Czekolada o smaku Tokaji. Najlepsze Tokaje, zwane Aszu są winem z dodatkiem słodkiego syropu wytworzonego z późno zbieranych winogron zaatakowanych szlachetną pleśnią,

Czytaj więcej

Rose

Czekolada o smaku win Rose. Wina rose łączy jedno: bukiet złożony z tak przyjemnych aromatów jak landrynka, czereśnia, wiśnia, poziomka, truskawka czy czerwona porzeczka.

Czytaj więcej

RSF Sp z o.o.

Kombornia 1,
38-420 Korczyna,
Tel.: (+48) 13 435 43 60
biuro@rsf.pl
                 

© 2013-2024, RSF Sp. z o.o.