Smak słodyczy od zawsze był synonimem luksusowej przyjemności. A czy czekolada może jeszcze czymś zaskoczyć koneserów? Odpowiedzią na to pytanie jest kolekcja unikalnych wyrobów stworzonych dla renomowanej Restauracji Tamka43.

Kreator ChocoWine, linii czekolad inspirowanych winem, skomponował dla Restauracji Tamka43 specjalne linie czekoladek. Dla pierwszej z nich inspiracją były sławne koniaki Hennessy XO, Hennessy Paradis, Hennessy Paradis Imperial i Hennessy Richard.  Druga inspirowana była absyntami Hermitage i La Clandestine Charlotte.

Na zaproszenie Restauracji Tamka43 oraz ambasadora Hennessy Sommelier Dworu Kombornia uczestniczył w uroczystym obiedzie pokazującym, iż wyśmienity Cognac może towarzyszyć wykwintnym, wyrafinowanym daniom. Z tej okazji szef kuchni Rafał Hreczaniuk stworzył menu specjalnie pod cztery wybitne trunki. Na początek podano amuse bouche - sorbet ze szczawiu zajęczego z maliną. Do Hennessy Richard podano przegrzebek podwędzany drzewem owocowym z cytrusami i borowikiem. Do Hennessy Paradis podano tatar z młodego jelenia z lodami borowikowymi. Do Hennessy Imperial podano smażoną pierś z kaczki z jabłkową tarte tatin i lawendą. Natomiast do Hennessy X.O. smakowano czekoladę z bavarois tytoniowym z pianą ze śliwki.

 

fot. udostępnione przez Restaurację Tamka43


RSF Sp z o.o.

Kombornia 1,
38-420 Korczyna,
Tel.: (+48) 13 435 43 60
biuro@rsf.pl
                 

© 2013-2024, RSF Sp. z o.o.